Embarcacions


A Kayak del Ter, disposem de 2 tipus d’embarcacions (piragües) totalment equipades i en perfecte estat :  kayaks i canoes canadenques.

Tram 1 Colomers-Verges

Kayak

El kayak és una embarcació llarga i estreta amb capacitat per a entre dues i quatre persones: 2 o 3 adults o 2 adults i 2 nens. Els kayacs són molt estables, la base és bastant baixa i  és molt normal  que us mulleu  mentre  remeu  riu avall. Es propulsen  mitjançant  unes pales dobles.

El kayak té un origen esquimal i el construien amb les mesures exactes de la persona que l’havia   d’utilitzar.   En   la  societat   esquimal,   els   nens   no   podien   utilitzar   aquestes embarcacions i només quan arribaven a la majoria  d’edat, en un acte ritual, les seves famílíes els construïen el seu propi kayak.

Actualment hi ha tants models i dissenys  de kayak  com usos se’n puguin fer: aigües tranquil·les (rius, llacs, pantans), aigües braves, kayak extrem, kayak de mar, etc.

A Kayak del Ter fem servir els models Rotomod Optimo i Dag Tribal Rivière.

entrada (23)

Canoa canadenca

Les canoes canadenques  són unes embarcacions  una mica més grans que els kayaks, són  estables  i pràcticament  no us mullareu  gens  perquè  la base  és més  alta.  Tenen capacitat per a 2 o 3 adults o 2 adults i 2 nens. També fem servir pales dobles.

Les canoes canadenques  només les fem servir pel tram 2, de Sobrànigues a Colomers. És el tram on l’aigua queda més embassada gràcies a la resclosa del s.XVI de Colomers.

El model que fem servir a Kayak del Ter és DAG Canadia.

Paddle Surf

Les nostres taules de pàdel surf estan fetes de polietilè i s’han dissenyat per a la iniciació. Són de marca Rotomod