Tens més qüestions?

Quan arribem al punt final a Verges, al tram 1, com tornem a Colomers? Una furgoneta de l’empresa us vindrà a buscar per retornar-vos al punt de sortida. També podeu allargar l’aventura, tornant amb bici , a peu o amb segway. Aquestes tres darreres opcions , cal reserva prèvia. Ens mullem? El descens en kayak és una activitat que... View Article

Quan arribem al punt final a Verges, al tram 1, com tornem a Colomers?
Una furgoneta de l’empresa us vindrà a buscar per retornar-vos al punt de sortida. També podeu allargar l’aventura, tornant amb bici , a peu o amb segwayAquestes tres darreres opcions , cal reserva prèvia.

Ens mullem?
El descens en kayak és una activitat que es desenvolupa dins del riu. En el tram 2, de Sobrànigues a Colomers, ens mullem molt poc o quasibé gens, en el tram 1, de Colomers a Verges, i en el tram 3, de Sant Julià de Ramis a Sobrànigues, sempre hi ha la possibilitat de mullar-se en més o menys grau.

Que passa si bolco ?

No passa  res, és molt fàcil, desbolques  l’embarcació  i hi tornes  a pujar per seguir  el descens.

Hi ha mosquits ?
Molts menys dels que imagineu. Difícilment en trobem a dins del riu.

Que cal dur ?

  • Banyador i samareta
  • Calçat apte per caminar pel riu (Esportives velles, Crocs, Xancletes amb velcro que quedin ben subjectes al taló, escarpins…).
  • Si  es  preveu  mal  temps  (pluja  o  vent)  és  molt  recomanable  dur  un  anorac  prim impermeable tipus “cangur”.
  • A més a més, es recomana dur : aigua, crema solar biodegradable  i gorra o barret pel sol (obligatòri en el període l’estiu).

El meu fill de 2 anys pot baixar amb kayak ?

La normativa és molt estricte en aquest punt: és obligatori saber nedar. Si sap nedar, no hi ha cap impediment perquè pugui anar en kayak amb vosaltres.

Estic embarassada, puc baixar en kayak ?

Si no tens cap contraindicació mèdica i la posició no et molesta, és una decisió teva.

Puc baixar sol ?

No, Kayak del Ter disposa d’embarcacions  dobles o triples, amb capacitat per a 2 o 3 persones.
Les canoes canadenques del tram 2, tenen capacitat per 2 adults + 2 infants.

Som un grup, tindrem descompte ?
A partir de 20 persones podeu disposar del 10% de descompte. Per grups de 30 persones o més, us beneficieu del 15% de descompte.

Ens donaran armilles salvavides ?
Tothom que baixi el riu ha de dur l’armilla de flotació adaptada al seu cos. Kayak del Ter us les proporciona.

Puc emportar-me el mòbil ?
L’empresa  us facilita una bossa estanca per posar-hi les vostres pertinences  que no es poden mullar. Kayak del Ter no es fa responsable de l’ús que en feu.

Puc portar el meu gos ?
Estàs fent una activitat en un espai protegit, si el teu gos no ataca a cap animal ni malmet l’entorn, pots portar-lo. Ha d’estar al dia d’assegurances, tractaments parasitaris i vacunes.

Anem amb monitor?
Anem fins al riu amb monitor  i allà s’imparteix  una classe d’iniciació  i de mesures  de seguretat bàsica feta per un monitor de l’empresa (indicat per normativa).
Es pot llogar,  sempre  amb  reserva  prèvia,  monitors  per fer escola  i guiatge  de riu o guiatge ornitològic, de fauna i paisatgístic.

Tinc un Kayak i vull baixar un tram de riu . Ho puc fer?
No,  no  pots.  Només  tindràs  accés  legal  al riu  si tens  en  ordre  el permís  de  l’A.C.A. (Agència Catalana de l’Aigua). Totes les aigües continentals (rius, rieres, torrents, estanys, aiguamolls,  pantans,  llacs…)  de  Catalunya  estan  regulades  i qui  en  té  la  potestat  és l’A.C.A. Aquest permís de declaració responsable és  fàcilment assequible i obligatori pels particulars. Consisteix en un nº d’identificació i immatriculació, on s’expliquen les obligacions i recomanacions mediambientals del tram i l’època sol·licitats.
Actualment s’està duent a terme una campanya intensiva per evitar l’expansió del musclo Zebrat (Dreissena Polymorpha) i del cargol Poma (Pomacea Insularum). Tenen competències per demanar-vos el permís els Agents de l’A.C.A., els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra. El fet de navegar sense disposar de la declaració pot implicar una sanció de fins a 6.000 € per persona i embarcació.

Informació addicional del Musclo Zebrat:http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P1230354461208201714706

Informació addicional del cargol Poma,resum del reportatge del programa de televisió “30 minuts”: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/30-El-Delta-amenacat-per-la-plaga-del-cargol-poma/video/4988891/

Kayak  del  Ter  té  el  deure  i  l’obligació  de  vetllar  pel  compliment   de  la  normativa mediambiental i no us pot autoritzar a utilitzar els vostres propis kayaks.

Volem venir amb un grup i un dels participants té un Kayak propi. Pot baixar el riu amb nosaltres amb el seu kayak?
No, no és possible. Bàsicament per dos motius:

  • Heu de tenir tota la documentació per navegar de l’A.C.A. en ordre, segons hem explicat en el punt anterior.
  • La logística  de Kayak  del Ter per portar-vos  i venir-vos  a recollir,  a vosaltres  i a les embarcacions,  està  organitzada  en  funció  dels  nostres  models  de  kayak  i  no  està adaptada a altres models diferents.