Colomers – Verges (Tram 1)


És un tram fàcil i molt divertit per fer en família, amb molta vegetació a ambdues ribes del riu. Es poden veure fàcilment ocells, tortugues d’aigua o mamífers, sempre en funció de l’estació.

El descens té una durada aproximada de 2 hores.

Es fa amb Kayak de 2 o 3 places (també es pot arribar a baixar 4 persones si hi ha 2 nens petits). Els kayaks són molt estables, però tot i així és normal que us mulleu una mica.

Un cop a Verges, una furgoneta us espera per tornar-vos a la base de Colomers.

Altres possibilitats de tornada: fent senderisme, Nordic Walking, amb segway o amb bicicleta

Podeu triar tornar a Colomers agafant el camí per la plana empordanesa, un gran espai obert envoltat pel massís del Montgrí, les Gavarres i les muntanyes de Begur, amb els Pirineus de teló de fons.

Descobrireu tot d’elements etnogràfics que al llarg del temps han anat formant el paisatge actual: masos, molins, rescloses, recs de regadiu, camps de conreu, dunes de sorra, l’ermita preromànica de Sant Romanç de les Arenes i el seu poblat alt-medieval.

Podeu acabar l’activitat fent una passejada pel nucli medieval de Colomers.

Senderisme

En aquest cas, la tornada es fa acompanyada d’un guia professional.

Veure els colors verds que envolten la ribera del Ter en contrast amb els cels blaus de l’Empordà és una experiència inoblidable.
És una activitat que combina el riu i la plana amb un nexe en comú: l’ecosistema del Baix Ter.

Nordic Walking

Un guia professional us acompanya i us proporciona els bastons . Es farà una introducció perquè vostè pugui trobar el seu ritme i la cadència de la marxa constant.

“Si camines sol, aniràs més ràpid
Si camines acompanyat, arribaràs més lluny” (proverbi xinès)

Segway

La ruta amb Segway es fa amb l’acompanyament d’un monitor. Us farem una instrucció de com conduir un segway. Entrenareu i iniciareu el camí per la plana empordanesa.

Condicions per anar amb Segway: cal pesar com a mínim 30 kg i com a màxim 110 Kg.  És obligatori l’ús del casc que us proporcionarem.
 Per precaució no es permet conduir el Segway a dones embarassades.

Cal conduir el Segway sempre amb les dues mans, per tant no es pot parlar per telèfon mòbil ni utilitzar cap dispositiu mentre se circuli.
 Per respecte a l’entorn no es permet fumar mentre es fa l’excursió.

Bicicleta

Quan arribeu al pont de Verges, us portem les bicicletes i torneu sols a la base de Kayak del Ter, a Colomers.  Les bicicletes són de qualitat excel·lent, adaptades a la vostra mida i porten incorporat un GPS programat que us marcarà el camí per la plana empordanesa. El camí és planer i a l’abast de tothom.

Horaris i preu
Com funciona