Sostenibilitat

Els nostres trams recorren zones de gran valor paisatgístic, algun d’ells corredors biològics que formen part del programa Xarxa Natura 2000 i que estan inclosos dins el Pla d’Espais d’Interès Natural. Un entorn privilegiat per gaudir i conèixer la biodiversitat del bosc de ribera.

Kayak del Ter, es troba a les portes del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Amb ells col·laborem, per a contribuir a un turisme sostenible.

Des de 2019, formem part com a empresa adherida a la Carta Europea de Turisme Sostenible – CETS (European Charter Partner). 

Certificats com a destí SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destinos).

Algunes de les nostres accions:

A Kayak del Ter, som especialment curosos amb les èpoques de nidificació d’aus i altres animals que viuen i es reprodueixen a l’entorn del riu Ter, així com amb el manteniment i control de la llera i els marges del riu. Per aquesta raó, i seguint les directrius de Medi Ambient, tanquem els trams 2 i Discovery del 15 de març al 30 de juny.

Adaptem els nostres horaris per a que no afectin el pla de conservació d’algunes espècies, com ara la llúdriga.

Els nostres caiacs estan fabricats amb plàstic 100% reciclable; les armilles de flotació estan fetes amb escumes reciclables; i les bosses estanques són de material reciclat.

Kayak del Ter busca proveïdors que garanteixin aquestes característiques.

Netegem el riu de plàstics i deixalles dipositats per riuades i inundacions i tots aquells abocaments produïts per l’home que malmeten el medi, evitant que arribin al mar i procurant que hi hagi menys microplàstics que entrin a la cadena tròfica.

Fem gestió de troncs, restes vegetals i espècies al·lòctones que puguin impedir o malmetre el seu curs natural, fent-ne nius, també seguint les directrius de l’ACA, que depèn de medi Ambient.

Col·laborem amb tots els projectes científics i mediambientals que necessiten els nostres serveis