FAQs - Preguntes freqüents

Fes clic al botó per conèixer pas a pas com funciona l’activitat i aprendre més de les normes generals:

Tot el procès està explicat pas per pas en aquest enllaç: kayakdelter.com/com-reservar

Una furgoneta de l’empresa us vindrà a buscar per retornar-vos al punt de sortida. També podeu allargar l’aventura tornant en BTT, a peu o amb segway. Consultar disponibilitat.

El descens en caiac és una activitat que es desenvolupa dins del riu. En el tram 2, de Sobrànigues a Colomers, ens mullem molt poc o quasibé gens, en el tram 1, de Colomers a Verges, i en el tram 3, de Sant Julià de Ramis a Sobrànigues, sempre hi ha la possibilitat de mullar-se en més o menys grau.

No passa res: desbolques l’embarcació i hi tornes a pujar per seguir el descens.

Molts menys dels que imagineu. Difícilment en trobem a dins del riu.

  • Banyador
  • Samareta
  • Calçat apte per caminar pel riu (Esportives velles, Crocs, Xancletes amb velcro que quedin ben subjectes al taló, escarpins…)
  • Aigua per beure
  • Crema solar biodegradable
  • Gorra o barret pel sol

Si es preveu mal temps (pluja o vent) és molt recomanable dur un anorac prim impermeable tipus “cangur”.

La normativa és molt estricta en aquest punt: és obligatori saber nedar i ha de pesar mínim 15 Kg. Si compleix els requisits, no hi ha cap impediment perquè pugui anar en caiac amb vosaltres.

Si no tens cap contraindicació mèdica i la posició no et molesta, és una decisió teva.

No. S’han de ser com a mínim 2 persones i almenys una d’elles un adult.

Tothom que baixi el riu ha de dur l’armilla de flotació adaptada al seu cos. Kayak del Ter us les proporciona.

L’empresa us facilita una bossa estanca per posar-hi les vostres pertinences que no es poden mullar. Kayak del Ter no es fa responsable de l’ús que en feu.

Estàs fent una activitat en un espai protegit, si el teu gos no ataca a cap animal ni malmet l’entorn, pots portar-lo. Ha d’estar al dia d’assegurances, tractaments parasitaris i vacunes.

Anireu fins al riu amb monitor i allà s’impartirà una classe d’iniciació i de mesures de seguretat (indicat per normativa), però el descens el fareu pel vostre compte.

Es poden contractar monitors per fer escola i guiatge de riu o guiatge ornitològic, de fauna i paisatgístic, sempre amb reserva prèvia.

No. Kayak del Ter té el deure i l’obligació de vetllar pel compliment de la normativa mediambiental i no us pot autoritzar a utilitzar els vostres propis kayaks.

Només tindràs accés legal al riu si tens en ordre el permís de l’ A.C.A. (Agència Catalana de l’Aigua). Totes les aigües continentals (rius, rieres, torrents, estanys, aiguamolls, pantans, llacs…) de Catalunya estan regulades i qui en té la potestat és l’ A.C.A.

Aquest permís de declaració responsable és fàcilment assequible i obligatori pels particulars. Consisteix en un nº d’identificació i immatriculació, on s’expliquen les obligacions i recomanacions mediambientals del tram i l’època sol·licitats.

Els Agents de l’A.C.A., els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra tenen competències per demanar-vos el permís. El fet de navegar sense disposar-ne pot implicar una sanció de fins a 6.000€ per persona i embarcació.

 

No és possible, per dos motius:

    • Heu de tenir en ordre tota la documentació de l’A.C.A., segons hem explicat en el punt anterior.
    • La logística  de Kayak  del Ter per portar-vos i venir-vos a recollir, a vosaltres i a les embarcacions, està organitzada en funció dels nostres models de caiac i no està adaptada a altres models diferents.